فلوس برای نوزادان، مزایا و عوارض جانبی مصرف فلوس

در طب سنتی فلوس برای نوزادان در درمان یبوست استفاده می‌شود. اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد که در مصرف این گیاه باید جانب احتیاط را نگاه داشت.

فلوس برای نوزادان

ستاره | سرویس مادر و کودک – فلوس گیاهی است که به طور گسترده در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است. فلوس دارای خواص بی شماری است و از آن در درمان بیماری‌های گوارشی، چشمی، درد مفاصل، مشکلات روده و کبد استفاده می‌شود. هم چنین در درمان عفونت‌های مختلف کاربرد دارد. گیاه فلوس در مناطق گرمسیری مانند هند، چین و آفریقا یافت می‌شود. این گیاه دارای گل‌های زرد و برگ‌های سبز تیره است. دانه‌های این گیاه در غلاف‌هایی مانند لوبیا قرار دارد.
در سال‌های اخیر دانه فلوس محبوبیت زیادی پیدا کرده است و برای حفظ سلامت چشم، اصلاح حرکات روده، تسکین درد، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، بهبود عملکرد کبد و حتی فلوس برای نوزادان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فلوس برای نوزادان، مزایا و عوارض جانبی مصرف

 

خواص فلوس برای نوزادان

در طب سنتی فلوس برای درمان دل درد و یبوست در نوزادان مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته بهتر است پیش از استفاده از هر گونه دارو برای نوزاد (گیاهی یا شیمیایی) به پزشک کودک مشورت کنید. تا ایمنی، نحوه مصرف و دوز آن را مشخص کند.
 

یک مطالعه نیمه تجربی در سال ۹۳-۹۴ که بر روی ۳۰ کودک یک تا شش سال (مراجعه کننده به مرکز رشد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی و مراکز طب سنتی اردبیل) که دارای یبوست بودند، انجام شد. بر اساس خصوصیاتی که در منابع طب سنتی از قبیل قانون ابن سینا، اسرار گیاهان دارویی و گیاهان دارویی معطر ۱ و ۲، برای فلوس و ترنجبین آمده، این گیاهان مسهل و ملین هستند. همین خصوصیت در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق ابتدا مواد مؤثر فلوس و ترنجبین از جمله تانن، پکتین، لیسیتین و آنتراکینون و تعیین دوز مصرفی مناسب، مشخص شده و سپس این دو گیاه طبق متون سنتی ترکیب و عصاره گیری شدند. دارو به صورت خوراکی به ۳۰ کودک ۶-۱ سال داده شد. نتیجه این پژوهش نشان داد که عصاره ترنجبین و فلوس برای نوزادان به دلیل ترکیبات شیمیایی که دارند، در ۹۰% موارد موجب بهبود یبوست کودکان ۶-۱ سال می‌شود.

 

مزایای مصرف فلوس

۱. کمک به هضم غذا

وجود ترکیبات ارگانیک به نام گلیکوئوزید‌ها در دانه‌های فلوس، به هضم غذا در معده کمک می‌کند. نوشیدن یک فنجان دمنوش فلوس موجب هضم سریع غذا می‌شود. همچنین به دلیل دارا بودن خواص خنک کنندگی، از خشکی روده جلوگیری می‌کند.
همچنین از فلوس برای درمان اختلالات روده، مانند نفخ در کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. کسانی که از درد معده به علت سوء هاضمه رنج می‌برند، با ماساژ روغن دانه فلوس مخلوط با روغن بادام بر روی شکم، درمان می‌شوند.

 

۲. پیشگیری از یبوست

فلوس دارای ترکیباتی است که تاثیری مشابه داروی آمودین دارد که موجب درمان یبوست می‌شود. نوشیدن روزانه دمنوش فلوس باعث رطوبت روده و تسهیل حرکت آن می‌شود. عصاره دانه‌های فلوس موجب روان شدن مدفوع می‌شود و درد ناشی از یبوست را کاهش می‌دهد.

 

۳. مبارزه با میکروارگانیسم‌ها

فلوس توانایی مهار رشد میکروارگانیسم‌هایی مانند قارچ‌ها را دارد. همچنین می‌تواند باکتری‌ها را از بین ببرد و از رشد گونه‌های مختلف باکتریایی مانند باسیلوس دیفتری، استافیلوکوک و باسیلوس کولی جلوگیری کند. مخلوط کردن پودر دانه فلوس در آب آشامیدنی به درمان انواع مختلف عفونت‌های موضعی ناشی از قارچ کمک می‌کند.

 

۴. درمان مشکلات چشمی

فلوس دارای اسید رتینوئیک است. به همین دلیل موجب پاک سازی کبد و بهبود بینایی می‌شود. فلوس برای درمان مجموعه‌ای از مشکلات چشم مانند تاری دید، خارش چشم، گلوکوم، درد و تورم چشم و خشکی چشم‌ها استفاده می‌شود.

 

۵. کاهش فشار خون بالا

نوشیدن روزانه دمنوش فلوس موجب کاهش فشار خون می‌شود. فلوس گردش خون در بدن را تسهیل و فشار خون را تنظیم می‌کند. دانه‌های فلوس همچنین می‌توانند چربی خون را کاهش دهند.

 

۶. تنظیم سطح کلسترول خون

فلوس موجب کاهش سطح کلسترول خون می‌شود. همچنین رشد پلاک آترواسکلروز که موجب مشکلات قلب و عروق می‌شود را مهار می‌کند.

 

فلوس

 

۷. کمک به کاهش وزن

فلوس به کاهش وزن و خروج سموم از بدن کمک می‌کند. همچنین آب اضافی بدن را دفع می‌کند و موجب تغییر رنگ پوست می‌شود. نوشیدن دمنوش فلوس و یا استفاده از عصاره آن در چای موجب کاهش وزن می‌شود. فلوس مانع از جذب کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها در بدن شده و منجر به کاهش وزن می‌شود.
در پژوهشی که انجام شده است، مشخص شد که دانه‌های فلوس موجب کاهش میزان تجمع چربی در بافت‌ها می‌شوند. بافت چربی مسئول ذخیره انرژی در فرم چربی است. چاقی در درجه اول به دلیل تعداد زیاد بافت‌های چربی در بدن است و نه وزن.

 

۸. درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

دانه‌های فلوس دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی هستند که باعث می‌شود درمانی طبیعی برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشند. با استفاده از روغن دانه فلوس، می‌توان از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کرد. دانه‌های فلوس موجب کاهش سردرد می‌شوند و سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان می‌کنند. هم چنین با تمام عفونت‌های مرتبط با آلرژی فصلی مبارزه کنند.

 

۹. بهبود کیفیت خواب

استفاده از بالش دانه فلوس به جای بالش الیاف، کمک به بهبود کیفیت خواب می‌کند. دانه‌های فلوس آرامش بخش هستند و ماساژ آرام آن‌ها به سر، احساس خوبی برای فرد ایجاد می‌کند. بالش دانه فلوس بهترین درمان برای افرادی است که از آپنه خواب و بی خوابی رنج می‌برند. بالش دانه فلوس در طول تابستان سرد و در زمستان گرم است. افرادی که از درد مزمن در گردن و شانه رنج می‌برند نیز می‌توانند بر روی بالش دانه کاسیا بخوابند. همچنین از بالش دانه فلوس برای نوزادان نیز استفاده می‌شود.

 

۱۰. تسکین درد

روغن استخراج شده از بذر گیاه فلوس یک درمان مؤثر برای کاهش آرتروز و درد مفاصل است. روغن فلوس دارای خواص ضد رماتیسمی و ضد التهابی است. ماساژ روزانه مفاصل با این روغن، جریان خون را بهبود می‌بخشد و موجب تامین اکسیژن مفاصل می‌شود.
اگر خواهان دارویی برای از بین بردن انواع عفونت‌ها، تسکین درد‌های بدنی و حفظ وزن ایده آل خود هستید، مقداری دانه فلوس در خانه خود نگاه دارید. می‌توانید دمنوشی از دانه فلوس به تنهایی و یا همراه با گل رز یا گل داودی تهیه کنید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

 

فلوس برای نوزادان

 

عوارض جانبی مصرف فلوس

مزایای دانه‌های فلوس به علت وجود ترکیباتی مانند چتسوپانول، اوتوزین و اورانتئوتووتوزین است. مصرف این مواد عوارضی را نیز به دنبال دارد.
  • افراد مبتلا به اسهال و بیماری‌های گوارشی بایستی از مصرف فلوس اجتناب کنند، زیرا ممکن است موجب تشدید بیماری شود.
  • از آنجایی که فلوس به عنوان یک محرک سیستم عصبی کار می‌کند، ممکن است موجب افزایش سطح استرس و اضطراب نیز شود.
  • از آنجایی که فلوس فشار خون را پایین می‌آورد، افرادی که دارو‌های فشار خون مصرف کنند، نباید آن را مصرف کنند.
  • زنان باردار باید از مصرف آن اجتناب کنند.

بر اساس پژوهشی که توسط Chauhan و Agarwal M انجام شده است، مصرف فلوس منجر به ناباروری در موش‌های ماده می‌شود. البته، هنوز این اثر بر روی انسان ثابت نشده است. برخی از پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد افرادی که مبتلا به بیماری‌های کبد هستند نیز نباید از آن استفاده کنند.

 

سخن آخر

بهتر است در مصرف فلوس برای نوزادان جانب احتیاط را رعایت کنید. زیرا هنوز تحقیقات کاملی بر روی عوارض جانبی مصرف آن برای نوزادان انجام نشده است. برای بزرگسالان نیز با وجود مزایای زیاد فلوس، از مصرف دانه‌های فلوس برای مدت طولانی اجتناب کنید، زیرا دارای موادی است که باعث ملانوز روده می‌شود. همچنین زنان باردار نباید از این دانه‌ها استفاده کنند، زیرا ممکن است باعث بروز زایمان زودرس شود.

آیا تاکنون از فلوس در مصارف درمانی استفاده کرده‌اید؟ تجربیات خود را در این زمینه با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

برگرفته از: instah و سومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید