برای شروع فال حافظ با معنی و تفسیر تنها با یک کلیک، ابتدا خالصانه نیت خود را در نظر بگیرید، فاتحهای بخوانید و زیر لب این جملات را زمزمه کنید:
ای حافظ شیرازی!
تو محرم هر رازی!
تو را به خدا و به شاخ نباتت قسم میدهم
که هر چه صلاح و مصلحت میبینی برایم آشکار و آرزوی مرا برآورده سازی.
فال حافظ شیرازی یا فال حافظ استخاره یکی از تفالهای جذاب برای ایرانیان است. این روزها فال حافظ آنلاین همچون استخاره آنلاین طرفداران خاص خود را پیدا کرده و برای رفتن به دیوان حافظ از اینگونه فالها استفاده میکنند.
فال حافظ چنان با زندگی ما ایرانیان آمیخته شده که چه در خلوت و تنهایی و چه در محافل و جمعها جایگاهی والا و بینظیر دارد. حافظ شیرازی این شاعر کمنظیر با سرودن غزلهای نغز توانست روح فارسیزبانان و غیرفارسیزبانان را جلا دهد. حال پس از گذشت قرنها تفأل زدن به دیوان پرمعنای او جزیی از رسومات ایام خوش ما شده است، چراکه تفأل به دیوان حافظ همواره امیدی در دلها مینشاند
.
حدود هفتصد سال پیش شخصی پا به عرصه وجود نهاد که بر فرهنگ مشرق تأثیری فراوان بجای گذاشت و فال زدن به دیوان او رواج فراوان یافت. فال به معنای پیشبینی و پیشگویی بخت و طالع است و فال گرفتن از نیک و بد بخت و طالع خود یا دیگری آگاه شدن و از آینده وضع و حال اطلاع یافتن است و با وسایل و روشهای گوناگون فال گرفته میشود.
فال گرفتن با دیوان حافظ شاید در نگاه اول همانند دیگر فالها برای خبر از آینده باشد، اما جایگاه ممتاز خواجه حافظ شیرازی بالاتر از آن است که بخواهیم فال حافظ را تا سطح فالهایی همچون فال شمع، فال تاروت، فال قهوه و… پایین آورده و در دستهبندی دیگر فالها قرار دهیم. به همین سبب پیش از آنکه فال حافظ بگیریم، بهتر است بیشتر با این فال آشنا شویم.
چگونه فال حافظ بگیریم؟
شخصی که در کاری دچار تردید شده است و از خواجه شیراز راهنمایی میخواهد؛ یا برای خبر گرفتن از آینده درخواست فال و شگون از بخت و طالع خودش را دارد؛ به دیوان حافظ رجوع میکند.
این شخص قبل از گرفتن فال، با آرامش نشسته، دیوان حافظ را با احترام از قسمت شیرازه کتاب در دست چپ میگیرد. طبق سنت فالگیری، این دیوان باید مجموعهای کامل از تمامی اشعار حافظ باشد و صرفاً منتخب بهترین شعرهای حافظ شیرازی نباشد. آنگاه با توجه به میزان عقاید مذهبیاش یک حمد و سوره میخواند و صلواتی نیز نثار روح حافظ میکنند. در زمانهای قدیم بعد از خواندن فاتحه ممکن بود نذر کنند که اگر حافظ گره از کارشان گشود، تعدادی شمع بر سر مزار او روشن کنند که البته این رسم اکنون منسوخ شده است. بعد از خواندن فاتحه و نذر جملات متعددی هست که توسط فالگیرنده گفته میشود؛ نمونهای از این جملات عبارتند از:
- یا خواجه حافظ شیرازی، تو کاشف هر رازی، تو را به حق خرقه ای که پوشیدی، به شراب آن طهوری که نوشیدی، تو را به شاخه نباتت قسم می دهم که بگویی نیت من خیر است انشاء الله یا نه؟
- حافظ ای حافظ شیرازی، بر من نظر اندازی، من طالب یک رازم، تو کاشف هر فالی، قسم به شاخه نباتت قسم میدهم به قرآنی که در سینه داری، این فال مرا بگشای.
- ای حافظ شیرازی، تو کاشف هر رازی، به حق شاخ نباتت، به حق جام شرابت، منظور خودت را از مراد ما بیان کن.
- ای حافظ شیرازی، تو کاشف هر رازی، ما طالب یک فالیم، بر ما بنما رازی.
- ای خواجه حافظ شیرازی، تو که دانای هر رازی، آینده ما را خوب بنوازی.
آنگاه شخص ضمن خواهش قلبی از خواجه برای راهنمایی، نیت میکند و با انگشت دست راست خود صفحهای را میگشاید. بعضیها در این مرحله برای اینکه بیشتر بر نیت و احوال قلبی خویش تمرکز کنند، چشمان خود را میبندند.
وقتی فال گیرنده دیوان را گشود، اولین غزل صفحه سمت راست فال اوست. فرد شعر را میخواند و آن را با توجه به احوال زندگیاش شخصیسازی میکند، یعنی تصور میکند که حافظ تنها و تنها او را مخاطب سرودن این شعر قرار داده است. در هر غزل، یک بیت بیش از بقیه با حال و هوای فرد مناسبت دارد و هرکسی با بخشی از شعر بیشتر از بقیه ابیات ارتباط برقرار میکند که همان قسمت خاص فال او محسوب میشود.
شاهد فال چیست؟
کسی که فال حافظ میگیرد، گاهی منظور دقیق حافظ را دریافت نمیکند و با توجه به هدف و نیت خود، از شعر حافظ به راه درست و مقصود نمیرسد؛ یا اینکه نمیداند دقیقاً کدام بیت حافظ در جواب او بوده است. در این صورت برای بیرون آمدن از سردرگمی دو روش وجود دارد.
روش اول اینکه مجدداً به دیوان خواجه تفأل بزند. عدهای این کار را نوعی بیاحترامی به جایگاه حافظ و قول او میدانند؛ پس بهتر است که صاحب فال از روش دوم برای درک منظور حافظ بهره بگیرد و آن ادامه صحبت و مشورت با حافظ در همان صفحه است. بنابراین غزلی را که بلافاصله پس از غزل فال آمده، میخواند. این غزل شاهد فال نام دارد و به فرد کمک میکند که دریابد حافظ درمورد نیت او چه نظری دارد. در حقیقت شاهد فال نظر شخصی حافظ و تأییدی بر فال محسوب میشود.
درباره اینکه شاهد فال چیست، نظریات دیگری نیز وجود دارد؛ یکی اینکه فقط سه بیت نخست از غزل بعدی شاهد فال خواهد بود و برخی هفت غزل بعد از فال را به عنوان شاهد فال درنظر میگیرند. در میان نظریات مختلف درباره شاهد فال، غزل بعدی به عنوان شاهد فال مشهورتر و معتبرتر است که ما نیز در فال حافظ ستاره از این نظریه تبعیت کردیم.
نتیجه فال حافظ را چطور معنی و تفسیر کنیم؟
همانگونه که تفأل آدابی مخصوص به خود را دارد و بایستی در زمان درست و با نیت صحیح و خیر انجام شود؛ تعبیر و تفسیر فال نیز شرایط خاصی دارد. ابتدا اینکه هیچ کسی بهتر از خود فرد نمیتواند فال را تفسیر کند چون فقط اوست که ریزهکاریهای زندگی و به حالات درونی خویش آگاه است و واقعاً میداند نیتش چیست و خواستههای قلبیاش به چه موضوعاتی برمیگردد.
یکی از دشواریهای تعبیر و تفسیر فال حافظ برای مخاطب امروزی فهم معنی واژگان حافظ است که مسئلهای کاملاً بدیهی میباشد. با توجه به اینکه حافظ حدود هفت قرن با ما فاصله دارد، تعدادی از واژگان زمان او منسوخ شده یا تغییر کاربرد پیدا کرده است و اصطلاحات پیچیده ادبی او نیاز به معنی شدن دارند. همچنین به دلیل زبان رمزی حافظ و تشبیهات و کنایات که در شعر حافظ فراوان یافت میشود، تفسیر توسط خود شخص با سختی همراه است و حتی گاهی ممکن نیست. در چنین مواقعی باید به فردی آگاه از دنیای شعر مراجعه کنید و بخواهید که مقصود حافظ را برای شما بیان کند.
این روزها که فال حافظ آنلاین در میان افراد جامعه رایج و پرکاربرد شده است، بهترین راه برای تفسیر و تأویل فال، یافتن سایتی است که تفسیرهایش اصولیتر و دقیقتر باشد و از کتب تفسیر شعر موثق و مطمئن برای معنی کردن شعر بهره برده باشد و سایت ستاره با توجه به قرار دادن منابع شعری معتبر به عنوان مبنای تعبیر و تفسیر فال، معتبرترین فال حافظ آنلاین را در اختیار دارد.
تاریخچه استخاره با حافظ
حضرت حافظ را لسان الغیب مینامند یعنی کسی که به نیتها آگاه است و از غیب و اسرار پنهان خبر میدهد. فال حافظ از همان سالهای ابتدایی پس از حافظ در طول زمان گرفته میشد و تا امروز نیز ادامه دارد؛ هرچند در روزگار ما نسبت به قرون گذشته قداستش را از دست داده و بیشتر به عنوان یک امر تفننی و سرگرمی درآمده است. نقل است اولین فال حافظ پس از وفات او گرفته شد. اگرچه حافظ خود نیز فال میزد و به این موضوع در دیوان خویش اشاره دارد اما مشخص نیست که تفأل با چه وسیلهای صورت میگرفته است. تنها در ابیاتی اشاره میکند که وقتی غصه به او روی میآورد، برای دور کردن غم، امیدواری و کامروایی فال میزده است:
از غم هجر مکن ناله و فریاد که دوش
زدهام فالی و فریادرسی میآید
به نقل از ادوارد برون اولین فال به اشعار حافظ، بلافاصله پس از مرگ او بود که عدهای از نماز گزاردن بر جنازهاش امتناع کردند و اجازه نمیدادند حافظ در گورستان مصلی دفن شود. در این میان اشعار حافظ را در سبدی گذاشتند و از کودکی خواستند یکی از این اشعار را بردارد، غزل شماره ۷۹ حافظ: کنون که میدمد از بوستان نسیم بهشت بیرون آمد که بیتی از آن چنین است:
قدم دریغ مدار از جنازه حافظ
که گرچه غرق گناهست میرود به بهشت
بیرون آمدن چنین شعری علاوه بر آنکه مایه شگفتی بود، نشان از جایگاه حافظ داشت و باعث شد ریاکاران از موضع خود عقبنشینی کنند.(ادوارد براون، تاریخ ادبیات ایران، جلد سوم، کتاب دوم، فصل چهارم، صفحه ۴۱۸).
برخی دیگر از مورخان این حکایت را بدون منبع موثق میدانند. در کتب و منابعی همچون تاریخ دِیار بَکریه، تاریخ اولین فال حافظ را هفتاد سال پس از مرگ حافظ نوشتهاند. تفأل به دیوان حافظ در زمان صفویه به اوج خودش رسید. در زمینه فال حافظ آنچنان مبالغه شد که حکایتهای عجیبی از اعتبار فال حافظ نقل میشود. دو نمونه از کتابهایی که درباره فال حافظ نوشته شده یکی تألیف حسین کفوی در اواخر قرن دهم است که حدود ۱۴۰ حکایت از این دست را در کتابی به ترکی گرد آورد. کتاب دیگر رساله لطیفه غیبی اثر محمد بن محمد دارابی، از معاصران شاه عباس دوم صفوی است که در آن نیز حکایاتی از این دست آمده است.
پس از آن که حافظ جای خود را در خانه همه ایرانیان باز کرد، رسم و رسوماتی در زمینه تفأل به دیوان حافظ وارد فرهنگ عامه مردم شد. بجز فال شخصی که هرکس در خلوت خویش میگیرد، این روزها فال حافظ یک آیین دستهجمعی شده است. به عنوان مثال میتوان به حضور پررنگ فال حافظ در آداب و رسوم شب یلدا در سالهای اخیر اشاره کرد.
همچنین مردم ایران بجز شب یلدا، عید نوروز بر سر سفره هفتسین، بعداز ظهر سیزده به در، جشن تیرگان و اعیاد ملی و مذهبی و دیگر زمانهای دور هم جمع شدن با دیوان حافظ فال میگیرند. رسم بر این است که یک نفر از بزرگان خانواده یا کسی که شعر را به خوبی میخواند یا کسی که خوب فال میگیرد، نیت و در دل آرزویی میکند؛ سپس به طور تصادفی صفحهای را از کتاب دیوان حافظ میگشاید و با صدای بلند شروع به خواندن میکند.
از اینکه با مجموعه خاص و جذاب فال حافظ شیرازی (فال حافظ اصلی با معنی و تفسیر کامل) همراه همیشگی ستاره بودید بسیار سپاسگزاریم. لطفا با اشتراک گذاری فال حافظ ستاره در شبکههای اجتماعی ما در بهبود کیفیت ارائه مطالب خواندنی یاری نمایید.
Mozih
زیبا
علی محمد رحیم زاده
چند سالی است که همیشه به یک موفقیت تجاری فکر میکنم نمیدانم تحقق میابد
عسل
فال حافظ اصلی و واقعی که میگن رو شما دارید. تفسیرها و معنی ها بی نظیر بودن
مرسی فال حافظ ستاره
بدون نام
خواب دیدم با کسی که دوسش دارم ازدواج کردم
تعبیرش چیه؟
مدیر سایت
لطفا در صفحه تعبیر خواب کامنت بگذارید.
ریحانه
خیلی خیلی عالی
علی قلی
فال
خداحافظ
خداحافظ بی معرفت یادم نمیره با دلم چه کردی تنهام گذاشتی بروووووووووووو بی معرفت
زینب
خییییبییلی عالی
علی
عادی وعالی
تیام
چرافال من نمیاره
مینا
چراهر چی روی فال حافظ کلیک میگنیم باز نمیشه
❤ محبـوب ❤
همدم صادق تنهایی های من.
110
کسی که فرشته اش رو تنها بزاره لایق انسانیت نیس
سحرناز
خیلی دقیق
م
خدا رحمتت کنه حافظ
ایسان زیرک
من از فال حافظ خیلی خیلی خوشم اومد ممنون
امردی
فال حافظ ردخورنداره
Nadia
واقعا فال من این طوری بود
بدون نام
ممنون عالیه
بدون نام
سلام من خواب دیدم که در آب فراوان وتمیز هستم و دارم سبزی اسفناج تمیز میکنم و درحال آب تنی هستم
ناشناس
فرزند تو پاک و طاهر مانندباب اسفنجی خواهد شد
بدون نام
عالیییییییببببببب
صدیقه
سلام دختری دارم متولد 69 که هنوز ازدواج براش مهیا نشده وخیلی دلواپسم انشالله کی بخیر و شادی با عافیت وسلامتی ازدواجش صورت میگیره
سامیار
برو امام رضادعاکن
بدون نام
دکترا یه چیزایی میگن برام دعا کنید
ناشناس
چشم حتما