ستاره | سرویس خودرو – جک S5 در عمل یک خودروی کراس اور یا یک شاسی بلند کوچک جثه به شمار میرود. این خودروی چینی ابتدا در قالب مدل دنده دستی به بازار عرضه شد. اما اندکی پس از آن شرکت JAC نسخهی مبتنی بر دنده خودکار این خودرو را نیز روانهی بازار نمود.
به موجب قرارداد منعقد شده میان شرکت کرمان موتور و شرکت چینی JAC در حال حاضر هر دو مدل مذکور یعنی نسخهی مبتنی بر دندهی دستی و دندهی اتوماتیک این خودرو توسط این شرکت در ایران مونتاژ میشود. اما پیش از آن که به خودروی جک S5 بپردازیم، بد نیست اشارهای کوتاه به سازنده این خودرو یعنی شرکت JAC داشته باشیم.
این شرکت چینی اکنون چیزی نزدیک به نیم قرن است که در صنعت خودرو سازی به فعالیت مشغول است. با این حال از زمانی که این شرکت تحت نام JAC شروع به کار کرد تنها حدود ۱۹ سال سپری میشود. پیش از آن که این شرکت چینی به JAC تغییر نام دهد با عنوان Hefei Jianghuai مشغول به کار بود.
البته باید به این نکته اشاره کرد که عمده فعالیت شرکت JAC یا همان Hefei Jianghuai در ابتدا تنها روی تولید خودروهای سنگین متمرکز بود. در واقع اکنون مدت نسبتا کوتاهی است که این شرکت علاوه بر عرضه کردن خودروهای سنگین، طراحی و تولید خودروهای سواری را نیز در دستور کار خود قرار داده است. محصولاتی که تعداد قابل توجهی از آنها، که اغلب پیشوند J یا S را به دنبال نام خود یدک میکشند، در بازار ایران نیز حضور یافتهاند.
پس از توضیحات یاد شده بهتر است نگاهی به جک S5 داشته باشیم تا آشنایی بیشتری با زیر و بم و کم و کیف این خودرو بیابیم. برای آغاز به سراغ مشخصات فنی این خودرو میرویم.
مشخصات فنی خودروی جک S5
همان گونه که به آن اشاره شد خودروی جک S5 در قالب دو مدل مبتنی بر دندهی دستی و دندهی اتوماتیک مونتاژ شده است. این دو مدل از این خودرو، در بحث فنی به جز نوع جعبه دنده تفاوت قابل ذکر دیگری با یکدیگر ندارند. دقیقتر آن که در این دو مدل به ترتیب جعبه دندهی شش سرعتهی دستی و جعبه دندهی شش سرعتهی اتوماتیک از نوع DCT، که از قابلیت دو کلاچه نیز بهره میبرد، به کار رفته است.
به غیر از آن اکثریت قریب به اتفاق قطعات به کار رفته، میان هر دو مدل این محصول مشترک هستند. به طور حتم مهمترین قطعهی به کار رفته در هر خودرو قلب تپنده یا موتور آن است. این قطعه در خودروی جک S5 به یک موتور بنزینی با گنجایش ۱۹۹۷ سیسی اختصاص دارد که از خصلت توربو شارژ برخوردار است.
موتور توربو شارژ و دو لیتری خودروی جک S5 قادر است حداکثر توانی معادل ۱۷۴ اسب بخار با احتساب ۵۲۰۰ دور در دقیقه تولید نماید و حداکثر گشتاوری برابر با ۲۶۵ نیوتنمتر با احتساب ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دور در دقیقه ایجاد نماید.
مسلما بهرهمندی این خودرو از خصلت توربو شارژ تاثیر قابل توجهی در افزایش توان و گشتاور خروجی آن از خود به جا گذاشته است. به هر حال قدرت و مشخصات فنی خودروی جک S5 برای محصول کراس اوری در این رده و خودرویی با این قد و قواره کم و بیش مناسب جلوه میکند. به خصوص آن که این خودروی چینی یک محصول شاسی بلند تمام و عیار محسوب نمیشود و انتظار انجام وظایف آفرود نیز از آن نمیرود.
در بحث میزان مصرف سوخت، مدل دنده اتوماتیک این مدل از خودروی جک دست بالا را دارد. در شرایطی که متوسط میزان مصرف سوخت توسط مدل دنده اتوماتیک در حالت چرخهی ترکیبی حول و حوش رقم ۷.۸ لیتر به ازای پیمودن هر ۱۰۰ کیلومتر مسافت قرار دارد، این رقم در مدل دنده دستی این خودرو حدود ۷.۲ لیتر است.
با این حال شتاب صفر تا صد مدل دنده دستی، بهتر از مدل دنده اتوماتیک آن ارزیابی میشود. رقم مربوط به شتاب صفر تا صد این خودرو در دو مدل یاد شده به ترتیب حول و حوش ۱۱ ثانیه و ۱۳ ثانیه قرار دارد. ارقامی که برای یک خودروی کراس اور تقریبا مناسب به نظر میرسد.
برای آگاهی یافتن از سایر مشخصات فنی جک S5 میتوانید به جدول زیر مراجعه کنید.
مشخصات فنی خودروی جک S5 | |
طول خودرو | ۴۴۳۰ میلی متر |
عرض خودرو | ۱۸۴۰ میلی متر |
ارتفاع خودرو | ۱۶۶۰ میلی متر |
فاصله موجود میان دو محور خودرو | ۲۶۴۵ میلی متر |
وزن خودرو | ۱۵۰۵ کیلوگرم در مدل دستی |
۱۵۴۵ کیلوگرم در مدل اتوماتیک | |
گنجایش موتور خودرو | ۱۹۹۷ سی سی |
حداکثر توان خروجی خودرو | ۱۷۴ اسب بخار با احتساب ۵۲۰۰ دور در دقیقه |
حداکثر گشتاور خروجی خودرو | ۲۶۵ نیوتن متر با احتساب ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دور در دقیقه |
نوع جعبه دنده خودرو | ۶ سرعته دستی – ۶ سرعته اتوماتیک مدل DCT |
حداکثر سرعت قابل دستیابی | ۱۸۰ کیلومتر در ساعت |
نوع سیستم فرمان خودرو | چرخ دنده شانهای با بهرهمندی از سیستم کمکی برقی |
نوع سیستم ترمز خودرو | دیسکی و مجهز به سیستم ضد قفل چهار کاناله |
نوع سیستم تعلیق خودرو | مک فرسون با فنر حلقوی در بخش جلو و مستقل در بخش عقب |
استاندارد آلایندگی خودرو | یورو ۵ |
گنجایش مخزن سوخت خودرو | ۵۵ لیتر |
نوع و اندازه رینگ خودرو | ۱۷ اینچ آلومینیومی در مدل دستی |
۱۸ اینچ آلومینیومی در مدل اتوماتیک |
امکانات و قابلیتهای خودروی جک S5
روال معمول در رابطه با خودروهای مونتاژ شده در ایران آن است که نسخههای دنده اتوماتیک آنها از آپشنهای بیشتری نسبت به نسخههای دنده دستی برخوردارند. این موضوع در خودروی جک S5 نیز مشاهده میگردد. به عنوان مثال قابلیتهایی نظیر ترمز پارک برقی EPB تنها در نسخهی اتوماتیک این خودرو یافت میشود. همچنین در نسخهی اتوماتیک این خودرو رینگ ۱۸ اینچی مورد استفاده قرار گرفته است. این در حالی است که مدل دنده دستی آن به رینگ ۱۷ اینچی مجهز است. سایر امکانات موجود در نسخهی دنده اتوماتیک این خودرو را هم میتوانید به صورت فهرستوار مشاهده کنید.
- امکان تنظیم ارتفاع صندلی راننده به صورت برقی و وجود حافظه در صندلی راننده
- برخورداری صندلیهای جلوی خودرو از قابلیت گرمکن
- مجهز به سنسور پارك جلو و عقب و همچنین دوربین دنده عقب
- بهرهمندی از شیشهی رفلکس
- وجود چراغهای جلو که به سیستم همراهی تا در منزل مجهز هستند
- مجهز به سنسور باران
- وجود شیشههای جلو و عقب برقی
- برخورداری شیشهی جلوی خودرو از قابلیت گرمکن
- بهرهمندی خودرو از استارت دكمهای و سیستم ورود بدون كلید
در کنار مواردی که به آنها اشاره شد، امکانات و قابلیتهای دیگری نیز وجود دارد که در هر دو مدل دنده دستی و دنده اتوماتیک خودروی جک S5 میتوان آنها را مشاهده کرد. از میان این قابلیتها میتوان موارد زیر را برشمرد:
- مجهز به سیستم ایزوفیکس و قفل ایمنی کودک
- برخورداری از کنسول جلو و عقب
- وجود آنتن شیشهای
- بهرهمندی از خروجی پاور ۱۲ ولت
- وجود کلیدهای مربوط به تنظیمات سیستم چند رسانهای خودرو که روی فرمان آن قرار دارند
- بهرهمندی از سیستم پخش MP5 که مجهز به ۶ بلندگو با خروجی USB ، IPod و AUX است (در نسخهی اتوماتیک این خودرو شاهد وجود سیستم پخش DVD با خروجی AUX و ورودی IPOD و USB هستیم)
- مجهز به سنسور دنده عقب
- وجود سیستم تهویه مطبوع (سیستم تهویه مطبوع در نسخهی اتوماتیک این خودرو به صورت دو کاناله طراحی شده است)
- قابلیت تنظیم غربیلک فرمان در دو جهت مختلف
- وجود فرمان الکترونیکی با قابلیت Servomotor
- برخورداری از سیستم اخطار دهندهی فشار باد لاستیکها
- کیسه هوای ایمنی برای راننده و سرنشین صندلی جلو (در نسخهی اتوماتیک این خودرو علاوه بر دو کیسه هوای ایمنی مذکور دو كیسه هوای جانبی نیز در بخش جلوی خودرو وجود دارد)
- سیستم کنترل ایستایی خودرو در سر بالایی HAC
- سیستم کنترل سرعت خودرو در سر پایینی HDC
- سیستم پایداری الکترونیکی خودرو ESP
- سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز خودرو EBD
- برخورداری از سیستم ترمز اضطراری خودرو EBA
- بهرهمندی از سیستم ترمز ضد قفل ABS
- وجود سیستم ترمز كمكی هیدرولیک HBA
- مجهز به سیستم ضد سرقت
- امکان تنظیم صندلی راننده در شش جهت مختلف و صندلی کمک راننده در چهار جهت گوناگون
- بهرهمندی از کاور موتور، پوشش چرمی فرمان و صندلیهای چرمی
- مجهز به کامپیوتر سفری
- برخورداری از دیمر یا تنظیم کنندهی نور صفحهی کیلومتر شمار
- وجود چراغ راهنما بر روی آینه
- مجهز به قابلیت تنظیم ارتفاع نور در چراغهای جلو
- وجود چراغهای عقب ال ای دی، چراغ ترمز سوم، چراغهای مه شکن جلو و عقب در کنار امکان روشن شدن خودکار چراغهای جلو
- برخورداری از آینههای جانبی برقی تا شونده که به قابلیت گرمکن مجهز هستند
- مجهز به سان روف
با این اوصاف خودروی جک S5 از نظر امکانات کاربردی کاملا پر و پیمان به نظر میرسد. در مجموع آپشنهای متنوع به کار رفته در این خودرو یکی از برگهای برندهی اصلی آن برای جلب هر چه بیشتر مشتری خواهد بود. البته این خودرو با وجود برخورداری از تمام امکاناتی که به آنها اشاره از قابلیت متداولتری نظیر کروز کنترل بیبهره است.
مشخصات ظاهری خودروی جک S5
نمای جلو
شکل و شمایل این خودرو کم و بیش همانی است که یک خودروی کراس اور باید از آن برخوردار باشد. در نمای جلوی این محصول شاهد وجود سپری پهن و ستبر در کنار جلو پنجرهی نسبتا کوچک و باریک هستیم. امری که موجب هر چه محکمتر جلوه دادن چهرهی این خودرو شده است.
نمای عقب
در نمای عقب نیز آن چه بیش از همه به چشم میآید برجستهتر بودن بخش بالایی نسبت به نیمهی پایینی آن است. خصلتی که توانسته است جلوهی متفاوتی به نمای عقب این خودروی ببخشد.
نمای کنار
نمای کنار این خودرو را میتوان به عنوان پیوند دهندهی دو نمای جلو و عقب آن قلمداد کرد. اگرچه در این نما به نسبت دو نمای دیگر خودرو نکتهی چندان چشمگیری و جزییات خیره کنندهای به چشم نمیخورد، اما در عین حال نمیتوان عیب و ایراد خاصی را هم به آن وارد دانست.
در مجموع نوع طراحی نمای بیرونی این خودرو میتواند مثال خوبی برای اثبات این ادعا باشد که خودروهای چینی در امر تاثیرگذاری ظاهری بر مشتریان خود به تدریج در حال پیشرفت محسوس نسبت به گذشته هستند.
نمای داخل
در نمای داخلی خودروی جک S5 نیز شاید بتوان همین موضوع را در مقیاس دیگری مشاهده کرد. مهمترین نکته در رابطه با نمای داخلی این خودرو آن است که از فضای داشبورد به بهترین شکل ممکن استفاده شده است. در بسیاری از خودروها، به خصوص خودروهای ساخت داخل یا برخی از محصولات چینی، شاهد آن هستیم که اکثر جزییات داشبورد در گوشهی سمت چپ آن انباشته میشود و از میانههای داشبورد به بعد فضای موجود کاملا خالی است. اما این نکته در خودروی جک S5 مشاهده نمیشود و تنها فضای کوچکی از سمت راست داشبورد خالی مانده است. فضایی که البته بخشی از آن هم به محفظههای هواکش موجود در داشبورد اختصاص یافته است.
قیمت خودروی جک S5
در حال حاضر و در شرایط نا به سامان فعلی به سختی میتوان مدل دنده دستی خودروی جک S5 را در بازار خودروی ایران یافت. از همین رو به تازگی قیمت دقیقی از مدل دنده دستی این خودرو در دسترس قرار ندارد. با این حال مدل دنده اتوماتیک این خودرو همچنان در بازار آزاد معامله میشود.
در ماههای پایانی سال گذشته خودروی جک S5 همچنان یک کراس اور زیر ۱۰۰ میلیون تومان محسوب میشد و متوسط قیمت آن چیزی نزدیک به ۹۴ میلیون تومان تا ۹۸ میلیون تومان بود. اما در حال حاضر قیمت این خودرو از مرز ۱۰۰ میلیون تومان نیز عبور کرده و حتی بسیار فراتر از آن رفته است. به گونهای که هم اکنون نسخهی صفر کیلومتر و کار نکردهی مدل دنده اتوماتیک این خودرو با متوسط قیمتی حول و حوش ۱۸۰ میلیون تومان در بازار آزاد خرید و فروش میشود.
به هر حال خودروی جک S5 را میتوان یک کراس اور شهری لقب داد که از مشخصات فنی و امکانات مناسبی بهره میبرد. در عمل قیمت این خودرو را میتوان به عنوان یکی از بزرگترین نقاط ضعف آن در نظر گرفت.
در پایان شما را به مشاهده نمودن ویدیویی از این خودرو دعوت میکنیم.