ستاره | سرویس تکنولوژی – نصب آنتن و سپس تنظیم کردن آن کار خستهکنندهای است، مخصوصا اگر شما یک فرد آماتور باشید. اما یاد گرفتنش کار سختی نیست. نگاهی به مراحل نصب آنتن در مقاله زیر بندازید. شاید تنها چیزی که کمی درماندهتان کند یافتن جهت صحیح برای آنتن است که به آن نیز پرداختهایم.
مراحل نصب آنتن
با توجه به اینکه در اکثر نقاط ایران تلویزیون دیجیتال ارائه میشود، شما میتوانید با خرید یک آنتن ساده حدودا ۵ یا ۶ پرهای همه کانالهای تلویزیون و رادیو را بدون نویز یا پارازیت دریافت کنید. البته این موضوع بستگی به این دارد که تلویزیون شما دارای گیرنده دیجیتال باشد. پس از خرید آنتن باید به پشت بام رفته و سیم مربوط به آنتن تلویزیونتان را پیدا کنید. اگر در یک مجتمع آپارتمانی ساکنید و نمیتوانید تشخیص دهید که کدام سیم برای طبقه شماست میتوانید با کمک یک نفر هر کدام از سیمهایی که در پشتبام وجود دارد را بکشید و نفر دوم در طبقه مربوطه منتظر بماند و ببیند هر وقت سیم کشیده شد به شما بگوید تا شما بدانید آن سیم مال آن طبقه است. اگر هم اصلا سیمی بر روی پشتبامتان وجود ندارد باید از منزلتان تا آنجا را خودتان سیم بکشید. بعد از یافتن سیم دیگر دست به کار نصب آنتن میشوید و باید مراحل زیر را طی کنید:
اتصال سیم به برد داخل آنتن
- ابتدا سر سیم را از داخل واشر پلاستیکی آب بندی عبور دهید. سپس به سراغ اتصال سیم به برد داخلی بروید.
- سیمهای آنتن معمولا از دو بخش تشکیل شدهاند. یک سیم رشتهای که دور تا دور سیم بافته شده است و یک سیم مفتولی که در وسط سیم قرار دارد. ابتدا حدود ۲ تا ۳ سانت از سر سیم را از پوشش روی آن بیرون بیاورید. برای این کار میتوانید از کاتر استفاده کنید. سعی کنید برشی نازک به صورت حلقهای دورتادور سیم بزنید تا جدار سیم رشتهای را نبرید.
- سپس جدار پلاستیکی داخلی که دور مفتول پیچیده شده است را نیز به اندازه ی نیم سانت ببرید.
- بر روی بُرد ۲ حلقه وجود دارد که یکی بزرگتر و یکی کوچکتر است.
- مفتول وسط سیم را باید در حلقه ی کوچک وارد کرد و با پیچ ریزی که بر روی آن است محکم نمود و سیم رشتهای را نیز داخل حلقه بزرگتر باید بست. دقت داشته باشید که به هیچ عنوان این دوسیم با هم و یا حلقهای غیر از حلقه ی خودشان نباید برخورد داشته باشند. زیرا سبب اختلال امواج دریافتی میشود.
- پس از اتصال سیم به برد دیگر جعبه برد را ببندید. این جعبه وظیفه ی محافظت از بُرد در برابر آفتاب و باران را دارد و بهتر است شما حتی چند دور چسب پهن شیشهای به دور آن بپیچانید تا محافظت بهتری از مدار داخلش به عمل بیاورد.
نصب پایه ی آنتن
پیش از آنکه لوله آهنی مربوط به بالا بردن آنتنتان را بوسیله بستها بر روی دیوار محکم نمائید، آنتن را بر بالاترین قسمت آن ببندید و سپس لوله را محکم کنید. برای اینکه در اثر وزش باد سیم آنتن از روی برد جدا نشود، سیم را بر روی لوله در چند قسمت با استفاده از چسب برق ببندید. حالا چرا اصلا نیاز است آنتن را به لوله آهنی ببندیم؟
برای نصب آنتن در ارتفاع مناسب نیاز به لوله ای داریم که از ارتفاع مناسبی برخوردار باشد. بهترین مکان برای نصب آنتن بالاترین نقطه از ساختمان است که دسترسی خوبی نیز داشته باشد برای همین همیشه پشتبام را برای نصب آنتن انتخاب میکنند. در صورتی که ساختمان شما نسبت به ساختمانهای اطرافتان ارتفاع خوبی دارد، نیاز به بالا بردن بیش از حد آنتن ندارید. زیرا امواج به سادگی به آن خواهد رسید. اما در غیر اینصورت بهتر است فکری برای ارتفاع آنتنتان بکنید. پس ارتفاع لوله را بر همین اساس تعیین نمائید. لوله نیز نیاز به ضخامت زیادی ندارد و میتوانید از لوله آهنی آب با کمترین قطر استفاده کنید. برای نصب این لوله بر روی دیوار نیاز به ۲ عدد بست لوله نیز دارید. این بست ها را به وسیله ی ۴ عدد پیچ و رولپلاک به دیوار متصل کنید.
نصب فیش آنتن برای اتصال به پشت تلویزیون
فیش اتصال برای ورودی آنتن پشت تلویزیون را مطابق مرحله اتصال سیم آنتن به بُرد، به سیمتان متصل نمائید. و سپس فیش را به محل مورد نظر بر روی تلویزیون و یا ستاپ باکس خود وصل کنید و اقدام به کانالیابی نمائید. در صورتیکه همهی مراحل را به درستی انجام داده باشید سیستم شما همهی کانالهای تلویزیون و رادیوی داخلی را لیست خواهد کرد.
جهت آنتن تلویزیون در تهران
باید در نظر داشته باشید که نحوی استقرار آنتن در راستای امواج ارسال شده از ایستگاه فرستنده کلیدیترین نکته در هنگام نصب آنتن هوایی تلویزیون است. پس با تنظیم درست آن در پشت بام میتوانیم سیگنال مطلوب با کیفیت بالا و HD دریافت کنیم.
یکی از نکات دیگر هنگام تشخیص جهت آنتن تلویزیون در تهران و سایر شهرها، شناخت و پیدا کردن نزدیکترین ایستگاه فرستنده است. به عنوان مثال فردی که در منطقه خیابان مطهری میخواهد بهترین سیگنال را دریافت کند باید آن را در راستای دکلی که در خیابان گاندی است قرار دهد. سادهتر بگوییم این فرد باید سرآنتن خود را در جهت شمال و کمی متمایل به غرب تنظیم کند. یا کسی که ساکن خیابان ستارخان است باید از ایستگاه برج میلاد استفاده کند.
پس دانستن ایستگاههای موجود در محل زندگیتان به شما کمک شایانی در تنظیم جهت آنتن میکند. به لیست زیر نگاهی بیندازید. مکان ایستگاههای موجود در هر شهر از جمله تهران را در این لیست میتوانید پیدا کنید:
- تهران: ایستگاه فرستنده برج میلاد، گاندی، جماران، شهر ری، آزادی و …
- بجنورد: کاریزدر، حسن آباد و باغشجرد
- اصفهان: شهرستانهای خوانسار و نايين
- کرمان: ایستگاه کرمان جدید، ایستگاه قلعه اردشیربرای رفسنجان، سیرجان، شهربابک ایستگاه لاشکاربرای جیرفت، ایستگاه شهید شهسواری
- گیلان: ايستگاه آزادگان رشت
- مازندران: ایستگاه نور سوردار (شرق مازندران، از رویان تا بهشهر)،
- چالوس: ایستگاه نمک آبرود (غرب مازندران)، ایستگاه مرزن آباد (مرزن آباد، دهنه دوآب، میچکارـ متکا، رودبار، سیدگلامسر، پردنگون)
- ساری: ایستگاه کیاسر (کیاسر، قسمت هایی از چالو، گلباغ، سنور، ادرو، مترلیدره، گلجاری)، و …
آیا میدانید بهترین روش تقویت آنتن تلویزیون چیست؟ اگر شما هم نام ایستگاههای شهرتان را میدانید و یا روش دیگری برای تشخیص جهت آنتن تلویزیون در تهران و سایر شهرهای ایران میشناسید، آن را با ما و سایر کاربران ستاره در قسمت نظرات در میان بگذارید.
نصاب باشی
دوستان عزیز ساکن در شهرستان بروجن استان چهارمحال کافیست جهت دریافت شبکه های رادیو و تلویزیون دیجیتال جهت انتن را به سمت کوه مادر دختر گندمان تنظیم کنند تا کیفیت بالایی داشته باشند …. فرستنده تپه شهدای گمنام شهرک فاطمیه بروجن بطور کامل جمع اوری شد ….
ماجدخواجه
ما شاغل بندر اروندکنار هستیم ۱۵ روز سرکار تلفزیون به زور میتونیم ببینیم شرجی باشه کلن قطع
احمد
من مینودشت هستم بقران خسته شدیم کدام سمت باشه
بدون نام
منزابلمبهکجاباشه
رامین
آقا من کرجم کدوم سمت باید باشه