ستاره | سرویس ورزش – اسب سواری از جمله ورزشهای تاریخی و المپیکی است که امروزه به صورت گسترده و در سطوح مختلف انجام میگیرد. در کشور ما نیز بسیاری این ورزش را به صورت حرفهای انجام میدهند و عدهای نیز در اوقات فراغت خود به انجام آن میپردازند. البته سوارکاری ورزشی نسبتا گران است و برای انجام آن به وسایل خاصی نیاز است.
وسایل سوارکاری
۱. کلاه ایمنی
کلاه ایمنی مخصوص سوارکاری یکی از مهمترین وسایل سوارکاری است که در صورت بروز حادثه میتواند به خوبی از برخورد ضربات شدید به سر شما جلوگیری کند. این کلاهها بوسیله یک بند از زیر سر محکم میشوند. معمولا این کلاهها سبک هستند و دارای هواکش میباشند تا از عرق کردن سر جلوگیری کنند. امروزه این کلاهها در مدلهای مختلف در بازار وجود دارند و شما میتوانید با توجه به سلیقه خود کلاه مورد نظر خود را تهیه کنید و توصیه میشود که بدون کلاه ایمنی هرگز سواری نکنید.
۲. چکمه
چکمههای سوارکاری بعد از کلاه ایمنی جزو مهمترین وسایل ایمنی سوارکاری هستند. نیم چکمهها نیز مانند چکمهها هستند با این تفاوت که کمی کوتاه تراند. قسمت پاشنه چکمهها باید دارای بلندی باشد تا در صورت لیز خوردن پای سوارکار از خارج شدن پا از رکاب جلوگیری کنند. چکمهها در انواع مختلف چرمی و لاستیکی وجود دارند.
۳. دستکش
استفاده از دستکش ضروری نیست، ولی بسیاری از سوارکاران از دستکش استفاده میکنند. تنها نکته در مورد دستکشها این است که کف آن ها نباید سر باشد.
۴. شلوار
برای سوارکاران شلوارهای مخصوصی طراحی شده که از ساییدگی پاها و زخم شدن آنها جلوگیری میکنند. این شلوارها در مدلها و سایزهای مختلفی وجود دارند و شما سوارکاران عزیز میتوانید از آنها استفاده کنید.
۵. گتر (چپس)
سوارکارانی که از نیم چکمه استفاده میکنند بهتر است از شلوارهای مخصوص که به صورت گتر و نیم گتر هستند استفاده کنند. گترها میتوانند از پاهای شما حفاظت کنند و همچنین میتوانند پاهای شما را گرم نگه دارند.
۶. جلیقه محافظ
این جلیقهها برای حفاظت از بدن سوارکاران استفاده میشوند. جلیقهها بسیار سبک ساخته میشوند تا سوارکار بتواند به راحتی نفس بکشد و همچنین مانع حرکت سوارکار نشوند. جلیقهها را میتوان روی لباس خود و همچنین زیر لباسها پوشید. توصیه میشود که در زمان سوارکاری حتما از این جلیقهها استفاده کنید.
۷. بند گردن اسب
این بند که میتواند یک تسمه چرمی باشد، به گردن اسب بسته میشود. وظیفه اصلی این بند حفظ تعادل سوارکار است و همچنین میتواند در زمان حادثه از رسیدن آسیب به دهان اسب جلوگیری کند.
آموزش سوارکاری
سوارکار به کسی گفته میشود که هدایت اسب را برعهده دارد. برای سوارکاری نیاز به مهارت و تمرین زیادی دارید. در ادامه به توضیح نکاتی مهم در رابطه با سوارکاری میپردازیم.
- ابتدا به یک مرکز اسب سواری بروید. اگر مبتدی هستید سعی نکنید که خودتان اسبتان را انتخاب کنید بلکه اجازه دهید که مربی شما در مرکز اسب سواری به شما کمک کند. اسب شما نباید بیش از هشت سال سن داشته باشد. مربی تان نیز باید فردی با مهارت در سوارکاری و صبور باشد. شما باید با اسب خود احساس راحتی کنید و در چند روز اول به محک اسب خود بپردازید. سپس در روزهای بعد به مدت نیم ساعت با اسب خود تمرین کنید.
- اسب خود را برای تمرین آماده کنید و با کمک مربی خود شروع به بستن افسار اسب خود کنید.
- بر روی اسب خود سوار شوید. معمولا سوارکاران از سمت چپ سوار اسب خود میشوند، ولی شما سعی کنید که از هر دو طرف بر اسب خود سوار شوید.
- سعی کنید که تعادل خود را بر روی اسب حفظ کنید. اگر تعادل خود را از دست دادید به یال اسب نزدیک شوید تا زمانی که دوباره تعادل خود را پیدا کنید. حرکت دستهای خود را با ریتم حرکت اسب تنظیم کنید. سعی کنید افسار را زیاد نکشید، چون که به دهان اسبتان متصل است. یک سوم پاهای خود را در رکاب قرار داده و کمر خود را صاف نگه دارید. پاهایتان نیز باید کاملا صاف و به سمت پایین باشند.
- برای کنترل اسب خود میتوانید از افسار و پاهای خود استفاده کنید. مثلا برای شروع حرکت میتوانید پاهای خود را کمی جمع کرده و به اسب کمی فشار وارد کنید. ممکن است به شما گفته شود که از شلاق کمک بگیرید، ولی بهتر است که اسب خود را به موقعیتهای بدنی خود عادت دهید. برای پیچیدن به سمت چپ سمت چپ افسار را بکشید و پای چپ خود را کمی به سمت اسب فشار دهید و برای ایستادن نیز میتوانید به جلوی زین خود آمده و افسار را بکشید.
- سعی کنید که با اسب خود یورتمه بروید. ابتدا با اسب خود آرام حرکت کرده و سپس به صورت یورتمه اسب خود را حرکت دهید. یورتمه رفتن را میتوانید با حالت نشسته یا سر پا انجام دهید.
- سعی کنید با اسب خود به صورت چهار نعل حرکت کنید. برای انجام این حرکت پاهای خود را کمی به سمت عقب ببرید تا اسب شروع به چهار نعل رفتن کند. این حرکت را در هنگام یورتمه رفتن اسب انجام دهید و برای افزایش سرعت اسب خود این کار را انجام ندهید.
در پایان سعی کنید که از اسب سواری خود لذت ببرید. پیشنهاد میکنیم درباره اسب درمانی نیز در ستاره بخوانید و درباره فواید روحی و درمان بیماریهای روانی به کمک اسب اطلاعات بیشتری کسب کنید.
برگرفته از: سایت مای هورس، عصرایران
محسن
سلام من کلاس سوار کاری شرکت کردم وقتی اسب می ایستد چه باید کرد