سلام،

ما آژانس ستاره هستیم

شرکت تجارت الکترونیک ستاره در سال ۱۳۹۳ و به منظور مدیریت مجله ستاره متولد شد و توانست در کمتر از ۳ سال به جمع ۲۰ سایت پرمخاطب فارسی زبان بپیوندد.

پس از آن با تاسیس سایت‌های تخصصی حضور خود در حوزه محتوای وب فارسی را بیشتر کرد. از ابتدای سال ۱۴۰۲ و با توجه به تجارب کسب شده در ۱۰ سال حضور در فضای وب فارسی، تصمیم بر این شد که این خدمات به شرکت‌های ثالث نیز ارائه شود.

شروع ستاره

سال ۱۳۹۳ – تشکیل هسته اولیه ستاره پاییز ۱۳۹۳شکل‌گیری ایده ستاره و اولین قدم‌ها

تیم اولیه ستاره از ۳ دوست همکلاسی دوران دانشگاه در رشته مهندسی مکانیک شکل گرفت. میثم از دوران دبیرستان یادگیری و تست ایده‌های مختلف آنلاین را آغاز کرده بود و در همین حوزه در پروژه‌های مختلف مرتبط مشغول به فعالیت بود. در آن دوره مفاهیمی مثل دیجیتال مارکتینگ، کسب و کار آنلاین و خصوصا سئو چندان شناخته نمی‌شد.
پس از فارغ‌التحصیلی، میثم به واسطه همکاری با یک شرکت خارجی در حوزه اینترنت و تجارت الکترونیک و با توجه به نفوذ سریع اینترنت در ایران و انفجار استفاده از اسمارت‌فون‌ها، متوجه پتانسیل قوی کسب‌ و کارهای اینترنتی شد و تصمیم به خلق یک وبسایت محتوایی جامع به زبان فارسی گرفت. در آذر ۱۳۹۳ او با این ایده به سراغ امین آمد و با استقبال او از آن ایده توافقات اولیه انجام شد.

پس از آن، میثم و امین به سراغ هم‌دانشگاهی دیگر خود، حسین رفتند و هسته اولیه ستاره با ۳ نفر در بهمن ۱۳۹۳ شکل گرفت.
نام گذاری سایت و خرید دامنه دی ماه ۱۳۹۳نام ستاره و دامنه setare.com از کجا آمد؟
با توجه به ماهیت کسب و کار و پیش‌بینی نیاز به برندینگ مناسب، زمانی نسبتا طولانی صرف انتخاب و یافتن نام و دامنه شد. طی جلسات ایده‌پردازی و جستجو، حسین متوجه امکان ثبت دامنه angize.com و با فاصله کمی از آن دامنه setare.com شد. البته هر دو دامنه قبلا ثبت شده بود و از روش‌های معمول امکان تغییر مالکیت آن وجود نداشت. مسیر خرید این دامنه‌ها از طریق مزایده بود که با توجه به اینکه در آن زمان هیچ سرویس پرداخت ارزی بدین منظور وجود نداشت در نهایت setare.com از طریق یکی از اقوام در خارج از کشور و با قیمتی چند برابر از دامنه‌های معمول موجود ثبت شد. ستاره اولین بار در سال ۲۰۰۴ میلادی ثبت شده بود.

طراحی و راه‌اندازی سایت

بهمن ۱۳۹۳ تا اردیبهشت ۱۳۹۴ – سایت اولیه ستاره چگونه طراحی و راه اندازی شد؟

هدف ستاره از ابتدا قرار گرفتن در جایگاه پرمخاطب‌ترین سایت‌های فارسی زبان بود و به همین دلیل راه حل‌ها و زیرساخت‌های فنی مناسب با این هدف مورد بررسی قرار گرفت. از طرفی هیچکدام از موسسین، تخصص کافی در زمینه طراحی سایت و پشتیبانی‌های فنی آن در این مقیاس را نداشت. بنابراین پس از یک دوره تحقیق و بررسی تصمیم بر آن شد که کلیه فرایندهای مربوط به اجاره و پشتیبانی سرور و طراحی سیستم مدیریت محتوا برون سپاری شود. در این دوره بهترین انتخاب ما استفاده از سیستم سایت های خبری موجود بود و بنابراین ستاره، مشتری شرکت ایران سامانه شد.

اولین دفتر کار

سال ۱۳۹4 – اولین مطالب و اولین دفتر کار

تا قبل از این، ملاقات‌ها و جلسات کاری ستاره در خانه یکی از اعضا و یا محیط‌های عمومی برگزار می‌شد. در فروردین سال ۱۳۹۴، اولین دفتر ستاره که به یک فضای ۳۰ متری و ۳ میز کاری خلاصه می شد، اجاره شد.
در این فاصله تقریبا ۴ ماهه از زمان طراحی، تا آماده سازی و فعال شدن سایت، میثم، امین و حسین، برای پرکردن اولین مطالب سایت و طراحی خط مش‌های تولید محتوا، در کنار بقیه کارها، اولین نویسنده‌های ستاره شدند.
اولین ستاره‌هاتابستان تا زمستان ۱۳۹۴جذب سرمایه و توسعه تیم تولید محتوا
یکی از مهم‌ترین اتفاقات در روند رشد و موفقیت، در انتظار ستاره بود. در این سال حامد که ده سالی از بنیان‌گذاران ستاره بزرگتر بود،‌ و تجربه‌های ارزشمند فراوانی در کسب و کارهای مختلف داشت، ستاره را به سمت ثبت شرکت و فعالیت کاملا قانونی و رسمی هدایت کرد و با خرید قسمتی از سهام ستاره، به تیم سهامداران ستاره اضافه شد.
در این سال، فرمول رشد ستاره چه از نظر تعداد اعضای تیم و چه از نظر حجم تولید مطالب، در برنامه‌ریزی دقیق، توسعه تیم، و کار تخصصی تولید محتوا خلاصه می‌شد. اضافه شدن اعضای جدید با ایده‌ها و مهارت‌های مختلف باعث توسعه ستاره در سرویس‌های مختلف محتوایی می‌شد. مرضیه، که علاقمند و متخصص حوزه آشپزی بود، در این سال به ستاره اضافه شد و بکمک رویکرد متفاوتی که به تولید محتوا در این زمینه داشت، مخاطبین پرشماری برای ستاره ایجاد کرد.
در پایان سال ۹۴ ستاره با تیمی ۱۰ نفره اداره می‌شد و ایده‌های مختلف محتوایی از دل جلسات هفتگی منظم تیم ستاره شکل می‌‌گرفت و در ستاره اجرا می‌شد.

اولین دفتر کار ستاره

ثبت اولین‌ها

سال ۱۳۹۵ – از ثبت شرکت تا ثبت رکورد

چالش‌های زیاد و تغییرات اشخاص درگیر مجموعه از اتفاقات مهم این سال بود. فرمول ستاره برای عبور از این چالش‌ها و قرار گرفتن در مسیر رشد، انعطاف و سازگاری بود. در این سال بواسطه جدی‌تر شدن کار مجموعه، شرکت تجارت الکترونیک ستاره ثبت شد و با اضافه شدن حمید، نیروی مجموعه برای تعریف و اجرای پروژه‌های محتوایی جدید دو چندان شد.
رشد تدریجی سایت و آمار جالبتابستان و پاییز ۱۳۹۵آمار چی نشون می‌داد؟
در مرداد ۹۵ تعداد بازدیدهای ستاره به ۲۵ هزار سشن در روز رسیده بود و رنک الکسا ۱۲۳۹ بود. تیم تولید محتوای ستاره هم به ۱۵ نفر رسیده بود. ولی درآمد زایی سایت همچنان ناچیز بود.
در آذر ماه همین سال، بازدید ستاره به ۵۰ هزار سشن روزانه رسید. ستاره با نرخ رشد ۲۰ درصدی در ماه، سوار بر ریل محتوا، به سرعت رشد می‌کرد. ستاره “هر روز” رکورد خودش رو می‌شکست.

هدف‌های اولیه

سال ۱۳۹۶ – تمرکز روی محتوا و سئوبهار و تابستان ۱۳۹۶ در ستاره چه کارهایی انجام می‌شد؟

در ستاره، بر خلاف اکثر سایت‌های محتوایی، که تنها قسمتی از محتوای اونها تولیدی بود، تمرکز اصلی برای رشد و گرفتن مخاطب، مسیر مشکل و زمان‌بر سرمایه‌گذاری برای تولید محتوای یونیک بود.
طبق برنامه اولیه موسسین، ۳ سال کار مداوم و دقیق و بدون بازگشت سرمایه نیاز بود تا تولید محتوا در این مسیر به نتیجه برسه. به سبب رشد ستاره و بزرگتر شدن تیم، فرآیندهای مختلفی از مصاحبه و استخدام نیرو گرفته، تا برگزاری جلسات آموزشی برای نویسندگی وب، آموزش مفاهیم سئو و بهینه‌سازی صفحات سایت و مطالب بوجود آمد.
و نتیجه؟ رشد، رشد، رشد!

پاییز و زمستان ۱۳۹۶ – سرتیفای شدن ستاره چی شد که وضعیت تغییر کرد؟

با توجه به روند روزافزون استفاده از تلفن‌های هوشمند، هرچه زمان می‌گذشت، مخاطبین ستاره (و البته کل اینترنت) وب‌گردی را بیشتر با موبایل و کمتر با کامپیوتر انجام می‌دادند. از طرفی سایت الکسا برای شمارش تعداد بازدید مخاطبین موبایلی از روشی متفات استفاده می‌کرد و به همین دلیل ستاره با اضافه کردن اسکریپت الکسا در سایت، و شمارش میزان بازدید واقعی سایت، توانست برای اولیه بار به رتبه ۱۱۳ الکسا برسد.

موفقیت‌ها

سال ۱۳۹۷ – اولین تجربه موفقیت! چرا حس کردیم که موفق شدیم؟

تیم ستاره ۳۰ نفره شده بود و روزانه چند صد هزار نفر فارسی زبان از سراسر دنیا با جست‌وجوی موضوعات مختلف به ستاره می‌رسیدند و صدها کامنت سوال و تشکر در ستاره درج می‌شد. مهم‌تر از همه این‌که اعضای ستاره تنها یک تیم کاری نبودند، فضای ستاره برای روابط گرم و صمیمی ستاره ها مهیا بود و دفتر ستاره جایی بود برای درخشیدن ستاره‌ها. ستاره در چرخه آگاهی بخشیدن به مردم حضور داشت و ستاره‌ها از اینکه می‌تونستن به حضور در این مسیر مفتخر بودند. ستاره تغییر ایجاد کرده بود!

اسفند ۱۳۹۷ – چرا رتبه‌بندی سایت برای ما مهم بود؟

در اسفند ۹۷ ستاره به جمع ۲۰ سایت پرمخاطب ایران پیوست که به دنبال آن با اعتمادی که از سمت شرکت‌های فعال در حوزه تبلیغات آنلاین شکل گرفت، ستاره در کنار درآمدزایی، در رشد کسب و کارهای کوچک مختلف نیز سهیم بود.

۱۷ در ایران، ۹۰۰ در جهان!

هدف مجموعه ستاره، جذب مخاطب بیشتر از طریق آگاهی بخشی و پاسخ‌دهی به سوالات و مشکلات مختلف مردم بود. در اسفند ۹۷ مصادف با روز مادر، مطالب ستاره ۸۸۱ هزار بار نمایش داده شد و این آمارها همه گواه بر این بود که ستاره به یک رسانه پرمخاطب و تاثیرگذار در وب فارسی تبدیل شده است.

قله!

سال ۱۳۹8 – در سال ۹۸ چه اتفاقاتی افتاد؟

از اولین روزهای تاسیس ستاره، هدف، رسیدن به جامع‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه اطلاع رسانی فارسی زبان بود و تا این تاریخ همه چیز طبق برنامه پیش می‌رفت. روند رشد مخاطبین تا پاییز ۹۸ ادامه پیدا کرد و تقریبا مجموعه به هدف گذاری ترسیم شده خود رسیده بود. در این دوره هر ماه حدود ۲۱ میلیون بار مطالب سایت خوانده شده بود که رکورد بازدید ستاره بود.
اما ستاره هم مثل هر سیستم و مجموعه دیگری کامل و بی‌نقص نبود و طبعا در مسیرش دچار نوساناتی می‌شد. در این دوره، اتفاقات متعدد، یکی پس از دیگری موتور رشد ستاره را متوقف کرد. (ما به قله رسیده بودیم!)

همه چیز در حال تغییر است!

زمستان ۱۳۹۸ – چرا روند رشد متوقف شد؟

رفته رفته با شکل‌گیری کسب‌وکارهای مختلف در بستر آنلاین سایت‌های جدید و قوی متعددی وارد حوزه محتوا شدند که با عملکرد بهتر، باعث شکل گیری رقابتی جدی در سهم بازار ستاره شده بودند.
مسیر رشد برخی از شرکت‌های رقیب از جاده تخریب و آسیب زدن به سایت‌های دیگر می‌گذشت که ستاره هم از این تهدیدها در امان نبود و حملات هکری، سئوی منفی و لینک‌سازی‌های مخرب، باعث ایجاد دردسرهای جدی شده بود.
از طرفی اینترنت کشور در حدود یک هفته اختلال داشت و بازدید سایت‌های سئو محور تقریبا به صفر رسیده بود.
همزمان شرکت آمریکایی ثبت کننده دامنه ستاره، به دلیل تحریم، به صورت ناگهانی خدمات به ستاره را متوقف کرد که در اثر آن سایت ستاره در حدود ۱۰ روز کاملا از دسترس خارج شد.
همه این اتفاق‌ها در کنار برخی از ضعف‌ءهای داخلی و مدیریتی باعث شد که ستاره بعد از حدود ۵ سال برای اولین بار دچار افت بازدید و رتبه شد.
و چاره چه بود؟ تغییر!

تبدیل تهدیدها به فرصت

سال ۱۳۹9 – تغییرات ساختاری و مهاجرت سایت بهار

منحرف شدن از مسیر اولیه و چالش‌‌های تحمیلی چاره‌ای جز تصمیمات بزرگ و بعضا ترسناک برای بیرون رفتن از وضعیت موجود برای ستاره باقی نگذاشت. محدودیت‌ها و اشکالات پیش آمده شناسایی شده بود و سقف موجود برای بلندپروازی‌های ستاره‌ کوتاه بود.
ستاره در بستر یک سیستم مدیریت محتوای خبری و یک نرم افزار قدیمی توسعه یافته بود و بازگشتن به مدار صعود و حل مشکلات پیش آمده، چاره‌ای جز مهاجرت و انتقال محتوای ستاره به یک سیستم دیگر باقی نمی‌گذاشت.
در این تاریخ تمامی انرژی مجموعه معطوف به ارزیابی ریسک جابجایی، بررسی سیستم‌های مدیریت محتوای مختلف و تلاش برای اجرای فرآیند سخت و پیچیده مهاجرت شد.
آسمان خراشی که ۵ سال صرف ساختن آن شده بود، باید به زمینی دیگر منتقل می‌شد.

دگردیسی

زمستان ۱۳۹9 – تولد ستاره جدید

گاهی یک اختلال گرانشی مانند انفجار ابرنواختر، یا برخورد کهکشان‌ها، باعث فروپاشی ابر گازی شده و روند تشکیل یک ستاره جدید آغاز می‌شود!

سال ها ارائه محتوای غنی در وب فارسی، و تجربه و بازخورد میلیون‌ها مخاطب ستاره، و جای خالی امکاناتی که از مدت‌ها قبل در ستاره حس می‌شد و همچنین بارها از طریق مخاطبین ستاره درخواست شده بود، خط مشی و نقشه راه تغییرات بزرگ در ستاره شد.

سرویس‌دهی بدون توقف

بهار ۱۴۰۰ – ستاره چگونه تغییر کرد؟

بعد از مهاجرت و مهیا کردن بستر فنی جدید، ستاره، با حفظ تمامی ویژگی‌های قبلی و با حفظ خط مشی تولید محتوای مستمر و غنی، این‌بار نه با هدف تبدیل شدن به پرمخاطب‌ترین سایت وب فارسی، بلکه با هدف تبدیل شدن به تاثیرگذارترین رسانه فارسی زبان، در اولین سال قرن جدید،‌ در بهار ۱۴۰۰ شمسی متولد شده است.
ستاره بنا دارد با تبدیل شدن به یک جامعه اینترنتی فارسی زبان، محلی باشد برای آگاهی رسانی به جامعه و ارتقا اطلاعات عمومی افراد، تبلیغات هدفمند کسب و کارهای بزرگ و کوچک و از همه مهمتر، ایجاد بستری امن برای جریان آزاد اطلاعات در حوزه‌های مختلف.

بهینه‌سازی

سال ۱۴۰۰ – بهینه‌سازی فرایندها و قابلیت‌های جدید ستاره

به روزرسانی و بهینه‌سازی محتوای موجود در ستاره مهمترین فعالیت‌ تابستان ۱۴۰۰ بود. احیای مطالب قدیمی ستاره که در سیستم قبلی کمتر دیده می‌شد، بهینه سازی و به روز رسانی مطالب و طبقه‌بندی مجدد این مطالب موجبات برگشت مجدد ستاره به مدار صعود را رقم زده است.
با توجه به جامعیت و تنوع محتوای موجود در سایت، دسته بندی موضوعی سایت مورد بازنگری و بهبود قرار داده شد و تعداد دسته ها از حدود ۲۰۰ دسته، به بیش از ۸۰۰ دسته کاملا تخصصی تبدیل شد که به صورت ساختار درختی از طریق منوی سایت قابل مشاهده و استفاده است. دسته بندی جدید دانشنامه ستاره امکان جستجو، مشاهده، و گشت و گذار در موضوعات میکروطبقه بندی شده را برای کاربران سایت فراهم می کند.
جای تعجب نیست که همزمان با این تغییرات اساسی و کاربردی، میزان استقبال مخاطبان از سایت و به تبع امار و رتبه بندی سایت نیز بهبود یافت و ستاره مجددا به جمع ۵۰ سایت برتر ایران از نظر میزان بازدید پیوست. ستاره کماکان یکی از جامع ترین و قابل استفاده ترین منابع اطلاعاتی به زبان فارسی است که تجربه دسترسی به طیف گسترده ای از اطلاعات به صورت رایگان را فراهم نموده است.